Sâmbătă, 4 decembrie 2021, a avut loc Întâlnirea reprezentanților diecezani și a directorilor de seminarii/licee teologice/colegii catolice.

Dacă în mod obișnuit aceasta activitate se organiza la Mănăstirea Carmelitanilor de la Snagov, în acest an, din motive de Pandemie, s-a organizat în format online.

Evenimentul a fost organizat de către Secretariatul Național al Învățământului Catolic. Au participat reprezentanți diecezani/eparhiali, responsabili cu învățământul, directori de seminarii/licee teologice/colegii catolice romano-catolice și greco-catolice, invitați din partea Ministerului Educației Naționale.

Întâlnirea a debutat cu citirea Mesajului pe care IPS Aurel Percă, Responsabil cu învățământul în cadrul Conferinței Episcopilor din România l-a adresat cu această ocazie. Mesajul poate fi găsit aici. Au urmat intervenții din partea invitaților din Ministerul Educației Naționale: Dl Vasile Timiș (inspector general la Ministerul Educației), Dna  Irina Horga (cercetător științific 1, laborator analiză, dezvoltare și evaluare politici educaționale la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație), Dna Zăbavă Mihaela (consilier la Centrul Național de Politici în Evaluare și Examinare).

În a doua parte a întâlnirii au avut loc dezbateri pe teme de actualitate în învățământul național și în învățământul catolic: organizarea tezelor, organizarea Olimpiadei de Religie, admiterea în învățământul teologic, noile planuri cadru, manualele școlare, programele școlare etc.

Pr. Riba Ion
Președinte S.N.E.C.

 

Translate »