În perioada 24-25 martie 2017 a avut loc la Tirana (Albania) a 89-a Întâlnire Generală a Comitetului European pentru Învățământul Catolic (CEEC). Evenimentul a fost coordonat de doamna Christine Mann (președinte CEEC), domnul Guy Selderslagh (secretar general CEEC) și doamna Myriam Badart (administrator și director financiar CEEC). Din punct de vedere organizatoric, întâlnirea a avut suportul asigurat de Conferința Episcopală din Albania, reprezentată prin Mons. Angelo Massafra —Arhiepiscop Mitropolit de Shkodra și responsabil al Comisiei pentru educația catolică din Albania.

Cu statut de invitat a participat domnul Philippe Richard, secretar general al Organizației Internaționale pentru Învățământul Catolic (OIEC).

La eveniment au participat reprezentanți ai comisiilor pentru educația catolică din cele 29 țări care au aderat la CEEC. La acest aveniment a participat și Pr. Ion Riba, președintele Secretariatului Național al Învățământului Catolic din Romania (SNEC).

Temele dezbatute au fost: prezentarea sistemului de învățământ din Albania; prezentarea învățământului catolic din Albania; prezentarea documentelor în lucru despre dialogul intercultural și interreligios și despre autonomia învățământului catolic din Europa; prezentarea premiselor pentru o aprofundare ulterioară cu privire la ideea europeană; statistici și comunicări din partea participanților.

Următoarea Adunare Generală a CEEC va avea loc în periaoda 3-4 noiembrie 2017, la Ljubliana (Slovenia).

Translate »