Oradea LatinaCuria   Episcopalis MAGNOVARADINENSIS
Episcopia Romano-Catolică / Római Katolikus Püspökség / Bischöfliches Ordinariat
RO 410161 – ORADEA – Str. Şirul Canonicilor nr. 2 CP 10
Tel./Fax 0040-259-411.180, Tel. 0040-359-411118, e-mail: epiromca@rdsor.ro

Nr. 2123/2016.

Au început lucrările sesiunii de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din
România

Lucrările sesiunii de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România au început la Oradea luni, 26 septembrie 2016, la ora 17.00. Gazda lucrărilor de această dată este Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

Excelența Sa episcopul latin de Oradea Böcskei László, în calitate de organizator, a adresat celor șaisprezece episcopi prezenți mesajul de bun venit, a prezentat programul celor trei zile de lucrări, după care Excelența Sa Dr. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București și vicepreședinte CER i-a invitat pe membrii conferinței, să înceapă lucrările aflate pe ordinea de zi. La deschiderea lucrărilor a participat și Excelența Sa Miguel Maury Buendia, nunțiu apostolic la București.

La iniţiativa Papei Francisc, Biserica Catolică celebrează în acest timp „Anul Divinei Milostiviri”.Și programul Conferinţei Episcopale reunite la Oradea urmează acest parcurs. Astfel, ca exprimare a milostivirii sufleteşti, la finalul primei sesiuni, ierarhii catolici din România s-au deplasat la Catedrala Episcopală Romano-Catolică din Oradea, unde la ora 18.30, după ce au păşit pragul Sfintei Porți, s-au rugat împreună cu credincioșii orădeni și preoții diecezei, sosiți special pentru această ocazie, la mormântul episcopului Tempfli József.

Lucrările vor continua în acelaşi spirit pe parcursul zilelor de marți și miercuri, în program fiind prevăzute și alte activități cu caracter pastoral. Astfel marți, 27 septembrie 2016, la ora 15.30, ca semn al milostivirii trupeşti, episcopii vor vizita centrul Caritas şi căminul de bătrâni „Sfânta Elisabeta”, unde se vor întâlni cu persoanele vârstnice din acest cămin şi personalul deservent. La ora 16.30 va urma o vizită în cetatea Oradea, unde se vor reculege la vestigiile vechii catedrale episcopale din Oradea şi vor participa la vernisarea unei expoziţii organizate de Episcopia Romano-Catolică, respectiv Muzeul Cetății și al orașului Oradea. Expoziția a luat naștere sub genericul „Moștenirea a 900 de ani – capitole din istoria Episcopiei Romano-Catolice de Oradea”. Începând cu ora 18.30, toţi membrii CER, împreună cu nunțiul apostolic și preoţii prezenţi vor celebra o liturghie solemnă în biserica din Cetate, acest moment fiind unul de excepţie în viaţa Episcopiei Romano-Catolice de Oradea.

Episcopia Romano-Catolică Oradea
Serviciul de presă
http://stiri.varad.org/ro
tel. 0259-411180

cer2cer1

 

 

 

cer3

cer4

 

 

 

 

 

___________________________________

Oradea, Nr. 2103/2016

COMUNICAT DE PRESĂ
Conferinţa Episcopilor din România se reuneşte la Oradea

În perioada 26 – 28 septembrie 2016, Episcopia Romano-Catolică de Oradea va găzdui sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Pe lângă abordarea diferitelor teme de actualitate în viaţa bisericii şi a comunităţilor locale, cu acest prilej episcopii reuniţi la Oradea vor participa şi la câteva programe oferite din partea diecezei gazdă.

După ce la iniţiativa Papei Francisc Biserica Catolică celebrează în acest timp „Anul Divinei Milostiviri”, şi programul Conferinţei Episcopale reunite la Oradea urmează acest parcurs. Astfel, ca exprimare a milostivirii sufleteşti, luni, 26 septembrie 2016, la orele 18.30, după ce vor păşi pragul Porţii Sfinte din Catedrala Episcopală, ierarhii catolici din România vor recita împreună vesperele în cripta catedralei, la mormândul răposatului episcop Tempfli József, rugându-se aici și pentru toţi răposaţii. În acelaşi spirit, a doua zi, marţi, 27 septembrie 2016, la orele 15.30, ca semn al milostivirii trupeşti, episcopii vor vizita centrul Caritas şi căminul de bătrâni „Sfânta Elisabeta”, unde se vor întâlni cu persoanele vârstnice din acest cămin şi personalul deservent. La orele 16.30 va urma o vizită în cetatea Oradea, unde se vor reculege la vestigiile vechii catedrale episcopale din Oradea şi vor participa la vernisarea unei expoziţii organizate de Episcopia Romano-Catolică, respectiv Muzeul Cetății și a orașului Oradea. Expoziția a luat naștere sub genericul „Moștenirea a 900 de ani – capitole din istoria Episcopiei Romano-Catolice de Oradea. Începând cu orele 18.30, toţi membrii Conferinţei Episcopilor Catolici din România, împreună cu nunțiul apostolic și preoţii prezenţi vor celebra o liturghie solemnă în biserica din Cetate, acest moment fiind unul de excepţie în viaţa Episcopiei Romano-Catolice de Oradea. La programele aici comunicate invităm să participe şi credincioşii pe care îi aşteptăm cu bucurie!

Episcopia Romano-Catolică Oradea
Serviciul de presă
http://stiri.varad.org/ro
tel. 0259-411180

Translate »