În zilele de 8 și 9 noiembrie 2019, a avut loc a 94-a Adunare Generală a Comitetului European pentru Învățământul Catolic (Comité Européen pour l’Enseignement Catholique -CEEC), găzduită de Secretariatul pentru Educația Catolică din Malta.

Prima zi a întâlnirii a fost deschisă prin celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de Mons. Joe Galea Curmi, episcop auxiliar de Malta. A urmat o prezentare a situației învățământului catolic din Malta și a fost propusă spre dezbatere tema: Spre o pregătire specifică a directorilor de școală și a profesorilor școlilor catolice din Europa.

În ziua următoare a avut loc o masă rotundă, în care s-au prezentat noutățile din domeniul învățământului catolic european, precum și activitățile din cadrul Oficiului Internațional al Învățământului Catolic (Office International de l’Enseignement Catholique – OIEC), cu o insistență asupra Congresului Educatio Si (New York, 5-8 iunie 2019).

Din partea Secretariatului Național al Învățământului Catolic din Romania a participat Pr. Ion Riba.

Următoarea Adunare generală a CEEC va avea loc în zilele de 20-21 martie 2020, la Atena (Grecia).

Creat în anul 1974 ca secretariat regional al Oficiului Internațional pentru Educație Catolică, Comité Européen pour l’Enseignement Catholique (CEEC) este astăzi instrumentul de cooperare a 29 de rețele de educație catolică din 27 de țări din Europa Centrală, de Est și de Vest la care România a derat în anul 1996. CEEC este un punct de întâlnire pentru reprezentanții acestor rețele, dar și un centru pentru studii și informații. În plus, el își asumă rolul de promotor al educației catolice gratuite în diferite instituții europene. CEEC reprezintă peste 35.000 de școli și aproximativ 8 milioane de elevi.

Pr. Riba Ion
SNEC

Translate »