Oficiul International pentru Educația Catolică (OIEC) a organizat în perioada 1-3 decembrie 2022, Congresul internațional Școala catolică – un corp de speranță pentru a schimba lumea. Construind împreună satul educației. (https://www.congresdeloiec2022.com/).

În spiritul Pactului Global pentru Educație lansat de Papa Francisc, evenimentul de la Marseille a continuat inițiativele pentru construcția satului educației, pe baza contribuției fiecărei regiuni a OIEC (Europa, America, Africa, Asia și Orientul Mijlociu), și în dialog cu educatori de alte confesiuni și religii. Aceasta este o oportunitate de a gândi împreună la noi căi educaționale, o promisiune a unei umanizări a lumii.

Din România, la Congresul de la Marseille au participat Pr. Riba Ion (din partea Secretariatului Național pentru Educația Catolică – SNEC) și dna Mihaela Zăbavă (Consilier – Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

În calitate de invitat din partea OIEC, dna Mihaela Zăbavă a participat la masa rotundă„Educarea pentru fraternitatea universală într-un context educațional multireligios”. La această activitate au fost dezbătute aspecte care privesc modul în care pot fi create condițiile pentru o cultură a dialogului, în spiritul Documentului privind fraternitatea umană pentru pacea și conviețuirea mondială, cunoscut în mod obișnuit sub numele de Declarația de la Abu Dhabi http://ercis.ro/actualitate/viata201902.asp?id=201902023).

Papa Francisc a transmis participanților la Congres un mesaj intitulat Școala ca lecție de viață (http://ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=202212010).

Pr Riba Ion (SNEC)

Translate »