București, nr. 103/05.12.2015

COMUNICAT DE PRESĂ

mons Buendia & Papa FranciscPapa Francisc l-a numit sâmbătă, 5 decembrie 2015, Nunțiu apostolic în România pe Mons. Miguel Maury Buendía, până acum Nunțiu apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.

Mons. Miguel Maury Buendía s-a născut la Madrid, în Spania, la 19 noiembrie 1955. A fost hirotonit preot la 26 iunie 1980 şi încardinat în Arhidieceza de Madrid.

A obţinut licenţa în Teologie Dogmatică la Universitatea din Salamanca (1985) şi doctoratul în Drept Canonic la Universitatea Pontificală San Tommaso, din Roma (1987).

A intrat în Serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în iulie 1987, activând ulterior ca secretar la Nunţiaturile Apostolice din Ruanda, Uganda, Maroc şi Nicaragua (1987-1996), consilier la cele din Egipt, Slovacia, Macedonia şi Irlanda (1996-2004), şi din 2004 a lucrat în Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun, în Secțiunea pentru Relațiile cu statele.

În 2008 a fost numit Arhiepiscop titular de Italica și Nunțiu apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, și consacrat episcop în iunie același an, în Bazilica Santa Maria Maggiore, din Roma.

Mons. Buendía vorbeşte, în afară de spaniolă, limbile engleză, italiană, franceză și slovenă.

Funcția de Nunțiu apostolic în România era vacantă din iulie a.c., după retragerea Mons. Francisco-Javier Lozano, Nunțiatura fiind condusă în această perioadă de către Mons. Baudouin Biajila Muankembe, Însărcinat cu Afaceri a.i..

Pr. Francisc Ungureanu                                                                                                           Secretar general

 

Translate »