Confederația Caritas România organizează în data de 19 februarie 2017 o colectă pentru Siria în toate bisericile catolice din România.

Războiul din Siria a intrat în al șaselea an și a provocat suferințe fără precedent pentru populația acestei țări. Conflictul a devenit din ce în ce mai sângeros și chiar dacă nu există statistici exacte, numărul persoanelor care au murit în acest război este estimat de la 250.000 până la 400.000. Peste 11 milioane de oameni au fost alungați din casele lor, iar dintre aceștia aproximativ 4 milioane s-au refugiat în afara Siriei. Cei mai mulți stau în țările vecine (Turcia, Liban, Iordania), de multe ori fără condiții elementare de trai.
Urmând îndemnul Sf. Părinte, Papa Francisc, ajutorarea celor afectați de acest conflict a devenit o preocupare majoră pentru rețeaua Caritas pe plan internațional.
În acest sens și Confederația Caritas România prin Programul Național de Intervenție în Situații de Urgență împreună cu partenerii din rețeaua Caritas Internationalis dorește să vină în ajutorul celor care astăzi suferă în Siria, respectiv celor care s-au refugiat în țările vecine (Liban, Iordania, Turcia).
Confederația Caritas România va sprijini Caritas Siria în implementarea programelor destinate refugiaților, dar și populației locale din provincia Tartous în zona de coastă din vestul Siriei. Provincia Tartous găzduiește astăzi peste 43.000 de familii de refugiați interni. Cei mai mulți dintre ei au închiriat mici spații de locuit, dar plata chiriilor, asigurarea alimentelor iar, în caz de nevoie, a medicamentelor și finanțarea educației copiilor depășesc cu mult posibilitățile financiare ale acestor familii.

Vă invităm să vă alăturați eforturilor noastre de a ajuta oamenii nevinovați prinși în acest război sângeros.
Vă mulțumim!

Pr. Egidiu Condac
Președinte

Translate »