În perioada 2-4 iulie 2018, la Mănăstirea carmelitană din Ciofliceni, jud. Ilfov, a avut loc prima întâlnire a Directorilor Diecezani ai Operelor Misionare Pontificale din România. Întâlnirea a fost prezidată de Pr. Eugen Blaj, Director național al OMP în România, având ca scop formarea Consiliului Național al OMP. La întâlnire a fost prezentă Isabella Matulli, Director diecezan al OMP din Faenza, Italia, cu scopul de a împărtăși din experiența ei misionară și de laică consacrată în cadrul AMI (Asociația Misionară Internațională).

În cadrul adunării s-a prezentat Statutul Operelor Misionare Pontificale care a fost tradus și publicat pentru prima dată în limba română. De asemenea s-au explicat cele patru secretariate care sunt cuprinse în statut: Propagarea credinței, Opera Sf. Petru Apostol, Copilăria Misionară, Uniunea Misionară.

În România există șase dieceze de rit bizantin și șase de rit latin. Din cele douăsprezece dieceze existente în România, au participat opt reprezentanți:
Pr. Șcheianu Ciprian Iosif – Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia
Pr. Bejenaru Florin – Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Pr. Gherghel Petrișor Adrian – Eparhia Greco-Catolică de Lugoj
Pr. Leabu Marius – Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare
Pr. Tălpălariu Radu Adrian Vasile – Eparhia Greco-Catolică de Cluj Gherla
Pr. Popescu Dan Florian – Eparhia Greco-Catolică Sf. Vasile cel Mare de București
Pr. Dumitru Daniel – Dieceza Romano-Catolică de Timișoara
Pr. Chelaru Pavel – Dieceza Romano-Catolică de Iași

Cu această ocazie s-a distribuit  materialul pentru animare misionară, inclusiv posterele pentru octombrie 2018, luna misionară.

Pr. Eugen Blaj
Director național al
Operelor Misionare Pontificale din România
Translate »