nov11ciofliceniceredu-copyÎn perioada 11-13 noiembrie 2016, a avut loc a Mănăstirea Călugărilor Carmelitani de la Ciofliceni, judeţul Ilfov, Întrunirea reprezentanţilor învăţământului catolic din România, cu tema Realităţii şi perspective în învăţământul religios-catolic în România..

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Preasfinţitului Aurel Percă, Episcop Auxiliar de Iaşi, Responsabil cu Învăţământul Catolic în cadrul Conferinţei Episcopilor din România, împreună cu Secretariatul Naţional al Învăţământului Catolic – S.N.E.C.

La acest simpozion  au participat 23 profesori, inspectori de Religie şi directorii şcolilor catolice din ţară, de confesiune greco-catolică şi romano-catolică.

Întrunirea a debutat pe data de 11 noiembrie 2016, cu o Sfântă Liturghie, prezidată de PS Aurel Percă, în biserica mănăstirii Ordinului Carmelitanilor Desculți „Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel”.

Prima sesiune de activităţi a fost deschisă prin cuvântul Preasfinţitului Aurel Percă. La deschiderea simpozonului a participat şi dl conf. dr. Vasile Timiş – Inspector General Religie (MENCS).

În cadrul sesiunilor de lucru au fost dezbătute următoarele teme: organizarea Olimpiadei de Religie catolică pentru anul 2017, stadiul de lucru al Programelor de Religie, clasele V-VIII, actualizarea Metodologiei de admitere în învăţământul teologic catolic, necesitatea promovării unor noi specializări pentru învăţământul teologic catolic, necesitatea elaborării manualelor şcolare de Religie, promovarea activităţilor Serviciului de ajutor Maltez în România, revizuirea proiectului de Metodologie a Învăţământului confesional catolic, organizarea şi perspectvele S.N.E.C., Avizul cultului în documentele actuale MENCS, crearea unei asociaţii de părinţi ai elevilor etc.

Pr. Ion Riba, Preşedinte S.N.E.C.

Translate »