CONFERINŢA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Popa Tatu, nr. 68, 010804 Bucureşti, Sector 1
Tel. +40-21-311 12 89, Fax +40-21-311 15 91, email: secretariat@episcopat.ro

 

Chişinău, Nr. 75/23.09.2011

COMUNICAT DE PRESĂ
Episcopii catolici din România îi îndeamnă pe credincioși să participe la recensământul populației și să-și declare identitatea religioasă

 

Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România îi îndeamnă pe credincioși să participe la recensământul populației din 20-31 octombrie şi să-și declare identitatea catolică şi adeziunea la învăţătura Bisericii Catolice. Apelul a fost lansat în cadrul sesiunii ordinare a Conferinței Episcopale Române (CER) ce a avut loc în perioada 20-23 septembrie, la Chişinău (Republica Moldova), la invitaţia Preasfinţitului Anton Coşa, Episcop de Chişinău, invitat permanent pe lângă CER.

„Credinţa noastră este viața noastră! Declararea identităţii catolice nu este doar o obligaţie morală de mărturie, dar va contribui şi la conturarea reală şi corectă a comunităţii catolice din România şi Europa. Redarea dimensiunii reale a comunităţii noastre va fi spre beneficiul Bisericilor noastre – Romano-Catolică şi Greco-Catolică – şi va contribui la bunul mers al vieţii religioase şi al activităţii noastre în viitor”, afirmă episcopii catolici într-o Scrisoare pastorală, adresată cu ocazia apropiatului recensământ al populației.

În cadrul lucrărilor, episcopii au făcut o evaluare a ultimelor evenimente din viața Bisericii locale, au dezbătut diferite probleme legate de tribunalele bisericeşti diecezane şi de organizarea şi funcţionarea CER. Totodată, a fost anunţată întâlnirea Forumului Internaţional de Acţiune Catolică (FIAC), care va avea loc anul viitor la Iaşi, în perioada 22-26 august, reunirea Comisiei pentru pastoraţia migranţilor, din cadrul CER, ce va avea loc în noiembrie 2011 și apropiata întâlnire națională a responsabililor cu pastorația familiilor din diecezele și eparhiile din România.

S-a stabilit ca următoarea sesiune ordinară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România să se desfăşoare la Blaj, în perioada 8-10 mai 2012. Conferința Episcopală Română îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și exprimă unitatea Bisericii locale și uniunea intimă cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte.

Biroul de presă

Translate »