Vineri, 20 noiembrie 2020,  între orele 10,00-17,00, a avut loc Adunarea Generală obișnuită, de toamnă, a CEEC. Neobișnuit a fost faptul că, din cauza Pandemiei, de această dată evenimentul (care ar fi trebuit să se organizeze în Spania) s-a desfășurat on-line.

Pe ordinea de zi au fost propuse următoarele teme: o prezentare a școlilor catolice din Spania, aspecte de organizare și statutare ale CEEC, intervenții din partea unor invitați, parteneri ai CEEC, aspecte particulare ale învățământului din partea țărilor membre CEEC – Grecia, Ungaria, Polonia, Scoția etc).

Au avut loc discuții pe marginea unui Colocviu internațional (cu scopul formării directorilor de școli și a profesorilor din școlile catolice), pe care CEEC dorește să-l organizeze la Viena. În acest sens, au fost prezentate câteva experiențe din domeniul formării directorilor de școli catolice din Belgia și din Franța.

Comitetul European pentru Educația Catolică a prezentat ideea unui Proiect Erasmus+, cu propunerea de titlu: Rester proche – a distance. Proiectul urmează să fie depus la Comisia Europeană în primăvara anului 2021. Dacă va fi aprobat, acesta ar putea să se deruleze în perioada septembrie 2021- august 2024.

De asemenea, Organizația Internațională a Învățământului Catolic (OIEC) propune înființarea unei platforme/resursă cu scopul de a întări legăturile între toți cei implicați în învățământul catolic. Proiectul se numește Planet OIEC.

Următoarea întâlnire a CEEC este programată pentru primăvara anului 2021.

Translate »