CONFERINȚA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Diligenței nr. 24, sector 3, 031555 – Bucureşti
Tel. / Fax  +40 31 4361250

Bucureşti, nr. 35/16.05.2015

COMUNICAT DE PRESĂ
Conferința Episcopilor catolici din România lansează site-ul și logo-ul oficial

Cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale, celebrată în acest an de Biserica Catolică duminică, 17 mai, Conferința Episcopilor catolici din România (CER) lansează site-ul și logo-ul oficial. Realizate de Comisia pentru comunicații sociale a CER, sub coordonarea Pr. Francisc Ungureanu, site-ul și logo-ul au fost prezentate episcopilor catolici din România în cadrul sesiunii de primăvară, din 6-8 mai a.c., și aprobate de înalții prelați.

logoCER_smallLogo-ul CER vorbeşte despre identitatea şi misiunea Conferinței Episcopilor din România într-un mod creativ şi dinamic. Culorile folosite – auriu şi maro – arată caracterul divino-uman al Bisericii.

Cele două siluete episcopale stilizate, cu o mitră latină (stânga) şi o mitră orientală (dreapta) fac referinţă la caracterul biritual al CER. Siluetele îşi întind braţele una spre cealaltă şi implicit spre crucea aşezată în mijloc, ca temelie a credinţei şi punct de referinţă a unităţii episcopilor CER. Unitatea episcopilor se construieşte în jurul iubirii – faţă de credincioşii încredinţaţi grijii lor şi faţă de Dumnezeu –, iar inima care se formează între cele două brațe vorbește despre un spațiu al armoniei, al înțelegerii, al încrederii și respectului.

Totodată, cele două siluete de episcopi se deschid spre exterior, exprimând astfel deschiderea Bisericii Catolice spre relațiile cu celelalte Biserici și Culte. Modul în care sunt stilizate siluetele de episcopi sugerează ideea de mişcare, de dinamism, făcând referire la faptul că Biserica este mereu vie și în acțiune. Totul este încorporat în forma unui cerc, care exprimă colegialitatea episcopală și totodată unitatea Bisericii locale.

 

Site-ul CER, www.bisericacatolica.ro este nu doar o prezentare a Conferinței episcopilor din România, dar totodată o oglindă a Bisericii Catolice în România utilă pentru societate şi mass-media.

Împărțit în patru mari secțiuni – Conferința episcopilor, Biserica Catolică în România, Episcopi, Nunțiatura Apostolică – site-ul dorește să ofere informație imediată și ușor de accesat, mai ales pentru cei care nu cunosc Biserica Catolică.

Prima secțiune – Conferința Episcopilor – prezintă identitatea, misiunea și istoricul conferinței episcopale; structura organizatorică a conferinței din România; documentele emanate de conferință; și o listă a instituțiilor afiliate CER. Secțiunea a doua – Biserica Catolică în România – prezintă cele două mari Biserici din țara noastră – latină și orientală –, precum și alte comunități catolice existente pe teritoriul țării noastre (de ex. Ordinariatul armean, comunitatea maronită etc), dar și o sub-secțiune dedicată celor care au trăit/activat pe teritoriul țării noastre şi care au fost ridicaţi la cinstea altarelor ori ale căror cauze de beatificare/canonizare sunt în curs.

Secţiunea a treia oferă acces imediat la informaţii despre episcopii romano-catolici şi greco-catolici membri ai CER, iar secţiunea a patra este dedicată Nunţiaturii Apostolice în România şi reprezentantului Sf. Scaun în ţara noastră.

Pe prima pagină a site-ului se oferă acces imediat la Agenda CER, cu următoarele evenimente la care CER este organizatoare sau participantă, precum şi ultimele ştiri din Biserica Romano-Catolică (sursa catholica.ro); din Biserica Greco-Catolică (sursa catholica.ro); de la Vatican – în lb. română (sursa catholica.ro) şi în engleză (sursa News.va); din Europa (sursa CCEE).

De asemenea, de pe prima pagină se face trimitere către site-urile realizate de Comisia pentru comunicaţii sociale a CER: www.credinta-catolica.ro, www.magisteriu.ro, www.deiverbum.ro şi www.sfinticatolici.ro , precum şi către site-urile altor instituţii ecleziale precum Vatican, CCEE (Consiliul Conferințelor Episcopale din Europa), Comece (Comisia Conferințelor Episcopale din Comunitatea Europeană) şi Cec (Conferința Bisericilor din Europa). Site-ul poate fi tradus automat în limbile engleză, italiană, germană şi maghiară, prin serviciul Google Translate.

Site-ul și logo-ul Conferinței Episcopilor catolici din România au fost realizate cu sprijinul Signis România, Catholica.ro și Mediagrandesign S.R.L.

 

Pr. Eduard Mihai Coșa
Secretar general

Translate »