CONFERINŢA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Popa Tatu, nr. 68, 010804 Bucureşti, Sector 1
Tel. +40-21-311 12 89, Fax +40-21-311 15 91, secretariat@episcopat.ro

Bucureşti, nr. 29/12.05.2011

 

COMUNICAT DE PRESĂ
Reţelele de socializare – O provocare pentru comunicarea Bisericii Catolice
Întâlnirea naţională a operatorilor din mass-media catolice

 Ajunsă la cea de a XI-a ediţie, Întâlnirea Naţională a Operatorilor din Mass-media Catolice (INOMC) din acest an a fost dedicată reflecţiei asupra „Reţelelor de socializare – O provocare pentru comunicarea Bisericii Catolice”. INOMC 2011 s-a desfăşurat în perioada 9-12 mai la Mănăstirea călugărilor carmelitani desculţi de la Ciofliceni (Snagov), sub egida Comisiei Media a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. La Întâlnire au participat 24 de persoane implicate în mass-media catolice din România, din diferite dieceze, eparhii şi ordine religioase. La lucrările INOMC a fost prezent şi Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, responsabil pentru mass-media în Conferinţa Episcopală Română.

La reflecţia asupra temei întâlnirii şi-au adus o contribuţie importantă conferenţiarii: Cristian Manafu (www.manafu.ro) – Social Media în România; Pr. Antonio Spadaro S.I. (www.cyberteologia.it) – Cum schimbă internetul (web 2.0) modul de a gândi şi de a trăi credinţa; Juan Narbona (web editor, www.opusdei.org) – Social Media Strategy: O propunere pentru Biserică; Leo Spadaro (consultant, Serviciul Internet al Conferinţei Episcopilor Catolici din Italia) – Web 2.0.: O oportunitate pentru comunităţile creştine; Pr. Paolo Padrini (www.ibreviary.com) – O mărturie tehnologică (via Skype); Christian Scholtes (consultant, Hermes Advisors) – Ipostaze şi „apostaze” în spaţiul virtual; Maria Garcia şi German Bustamante (School of Journalism, University of Missouri) – Comunicarea prin Social Media (via Skype).

„La nivel mondial România ocupă locul al patrulea în ce priveşte viteza de navigare pe internet şi sunt peste trei milioane de români care au un profil pe Facebook. Lumea digitală, aşa cum a afirmat şi Papa Benedict al XVI-lea, este un nou continent, un nou spaţiu al misiunii de evanghelizare. Şi dacă până acum prezenţa Bisericii pe internet era considerată un optional, acum e un lucru absolut necesar”, a declarat Pr. Francisc Dobos, secretar al Comisiei media din cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

 

Pr. Francisc Doboş
Secretar al Comisiei Media

Translate »