CONFERINŢA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Diligenţei nr. 24, sector 3, 031555 – Bucureşti
Tel. / Fax +40 31 4361250 e-mail: secretariat@episcopat.ro

București, nr. 32 /09.05.2013

COMUNICAT DE PRESĂ
Episcopii catolici în pelerinaj la cimitirul săracilor de la Sighet
cu ocazia sesiunii de primăvară a Conferinței episcopale

Sesiunea de primăvară din acest an a Conferinței episcopilor catolici din România (CER) se va deschide sâmbătă, 11 mai 2013, cu un pelerinaj la „Cimitirul săracilor” de la Sighet, şi se va încheia marţi, 14 mai a.c., lucrările desfăşurându-se la Baia Mare, găzduite de Eparhia greco-catolică de Maramureş.

Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România, precum și nunțiul apostolic în România E.S. Francisco-Javier Lozano vor participa sâmbătă, 11 mai 2013, alături de pelerini din întreaga ţară, la tradiţionalul pelerinaj la „Cimitirul săracilor” unde odihnesc, printre atâtea morminte anonime, şi rămăşiţele pământeşti ale episcopilor catolici care şi-au dat viaţa pentru credinţă în închisoarea de la Sighet în timpul prigoanei comuniste: Alexandru Rusu, episcop greco-catolic de Baia Mare; Valeriu Traian Frențiu, episcop greco-catolic de Oradea; Ioan Suciu, episcop greco-catolic, Administrator Apostolic al Arhidiecezei de Alba Iulia și Făgăraș; Tit Liviu Chinezu, episcop greco-catolic; Iuliu Hossu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla; Ion Bălan, episcop greco-catolic de Lugoj; Anton Durcovici, episcop romano-catolic de Iași. Pelerinajul va începe cu o procesiune de la Muzeul Memorial Sighet (ora 9.00) înspre „Cimitirul Săracilor”, va continua cu celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în incinta cimitirului (ora 10.30) şi se va încheia după-amiază cu un moment de rugăciune în biserica greco-catolică din Șișești.

În cadrul lucrărilor sesiunii de primăvară a CER episcopii vor aborda teme din viaţa Bisericii, şi vor discuta despre iniţiative şi probleme pastorale şi sociale, precum şi despre evenimente mai importante. De asemenea, vor stabili data următoarei conferinţe, care va avea loc în toamnă, și, conform statului, vor alege preşedintele CER pentru următorii trei ani.

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte.

Pr. Eduard-Mihai Coşa
Secretar general

Translate »