CONFERINŢA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Diligenței nr. 24, sector 3, 031555 – Bucureşti
Tel. / Fax +40 31 4361250 e-mail: secretariat@episcopat.ro

Blaj, Nr. 48/08.05.2012

COMUNICAT DE PRESĂ
Episcopii catolici din România se reunesc la Blaj, în sesiunea ordinară de primăvară

Rolul laicilor în Biserică, Ziua Tineretului Catolic – celebrată în acest an la nivel naţional (Iaşi, 25-29 iulie) –, Întâlnirea Mondială a Familiilor (Milano, 30 mai-3 iunie 2012) și alte teme cu caracter pastoral, social, ecumenic și administrativ vor fi dezbătute de episcopii catolici din România în cadrul sesiunii ordinare de primăvară a Conferinței Episcopilor din România (CER), ce va avea loc în perioada 8-10 mai 2012 la Blaj.
Sesiunea de lucru este găzduită de Arhiepiscopia Majoră a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, iar lucrările vor fi conduse de Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Președinte CER. La sesiune va interveni și Preasfințitul Domenico Sigalini, Episcop de Palestrina (Italia), din partea Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC).
În acest an se împlinesc 100 de ani de la nașterea (5 mai 1912) și 10 ani de la trecerea la cele veșnice (22 mai 2002) a Cardinalului Alexandru Todea. Cu această ocazie, episcopii catolici din România reuniți în aceste zile la Blaj vor evoca memoria Cardinalului Todea, miercuri, 9 mai 2012, la ora 18.30, în Catedrala greco-catolică Sfânta Treime, din Blaj, în care cardinalul este, de altfel, înmormântat.
Conferința Episcopilor din România îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și exprimă unitatea Bisericii locale și uniunea intimă cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte. Conferința Episcopilor din România se reunește de două ori pe an (primăvara și toamna), în sesiune ordinară. Președinția CER este asumată alternativ de Biserica Romano-Catolică și Biserica Greco-Catolică. Actualul președinte este Preafericitul Lucian Mureșan, Cardinal al Bisericii Catolice.

Pr. Eduard Mihai Coșa
Secretar general

Translate »