CONFERINŢA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Diligenţei nr. 24, sector 3, 031555 – Bucureşti
Tel. / Fax +40 31 4361250 e-mail: secretariat@episcopat.ro

București, nr. 22/05.05.2015

COMUNICAT DE PRESĂ
Episcopii catolici se reunesc la Satu Mare
cu ocazia sesiunii de primăvară a Conferinței episcopale (6-8 Mai)

Sesiunea de primăvară din acest an a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER) se va deschide miercuri, 6 mai 2015, cu un moment de rugăciune și Sfânta Liturghie celebrată de toți episcopii în Catedrala romano-catolică Înălțarea Domnului din Satu Mare, lucrările fiind găzduite de Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare.
În timpul celor trei zile ale întâlnirii, episcopii romano-catolici și greco-catolici din România, în cadrul sesiunilor de lucru, vor aborda diferite teme din viaţa Bisericii, şi vor discuta despre iniţiative şi probleme pastorale şi sociale, precum şi despre evenimente mai importante: celebrări în cadrul Anului dedicat Vieţii Consacrate (2014-2015), învăţământul catolic din România, Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (Cluj, 22-26 iunie 2015), rapoarte ale diferitelor instituţii afiliate CER – Signis România, Confederaţia Caritas, Asociația Canoniștilor din România (ASCAR).
După încheierea sesiunilor de lucrări, episcopii vor participa sâmbătă, 9 mai 2015, alături de pelerini din întreaga țară la pelerinajul anual la „Cimitirul săracilor” de la Sighet. La închisoarea din Sighet şi-au dat viaţa pentru credinţă Episcopul romano-catolic Anton Durcovici, beatificat de Papa Francisc la 17 mai 2014, și episcopii greco-catolici Alexandru Rusu – de Baia Mare, Valeriu Traian Frențiu – de Oradea, Ioan Suciu – de Alba Iulia și Făgăraș, Tit Liviu Chinezu, Iuliu Hossu – de Cluj-Gherla, Ion Bălan – de Lugoj, a căror Cauză de beatificare este în curs la Vatican. Pelerinajul va începe cu o procesiune de la Muzeul Memorial Sighet (ora 9.00) înspre „Cimitirul Săracilor” şi va continua cu celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în incinta cimitirului (ora 10.30).
Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune ordinară, primăvara şi toamna.

Pr. Eduard-Mihai Coşa
Secretar general

Translate »