CONFERINŢA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Popa Tatu nr. 68, Sector 1, 010804 Bucureşti
Tel. +40-21-311.12.89; Fax: +40-21-311.15.91; e-mail: secretariat@episcopat.ro

Bucureşti, Nr. 91/02.12.2010

COMUNICAT DE PRESĂ
Episcopii Catolici din România salută decizia Curţii de Apel Suceava, care arată adevărul în cazul Catedralei Sf. Iosif

Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România salută decizia nr. 1989 din 3 noiembrie a Curţii de Apel Suceava prin care a fost schimbată decizia injustă nr. 1025/25.06.2009 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti şi anulată autorizația de construcție la clădirea auto-intitulată ”Cathedral Plaza”, de lângă Catedrala Sf. Iosif. Totodată îşi exprimă speranţa fermă că lăcaşul de cult va fie eliberat o dată pentru totdeauna de povara turnului construit ilegal şi care rămâne o ameninţare continuă pentru viaţa credincioşilor care se roagă în catedrală şi a cetăţenilor care trec prin zonă.

Înalţii prelaţi catolici îşi exprimă profunda îngrijorare pentru modul în care marea majoritate a reprezentanţilor Statului au răspuns de-a lungul anilor şi răspund în continuare la apelurile Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti pentru salvarea lăcaşului de cult, monument istoric de valoare naţională şi universală.

Episcopii catolici îi îndeamnă pe toţi creştinii şi oamenii de bunăvoinţă din ţara noastră să înalţe rugi fierbinţi către Domnul Puterilor prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, a Sfântului Iosif şi a Sfântului Andrei, pentru ca România să devină cu adevărat un Stat de Drept, cu o mentalitate europeană creştină, organizat după legi şi obiceiuri corespunzătoare şi nu după alte interese de grup sau criterii bazate pe profit şi beneficiu propriu.

Biroul de presă

Translate »